Ana Sayfa - Tasarımlarımız

Katalog çeşitleri; ebatlarına, baskı çeşitlerine, kapak özelliklerine, dikim özelliklerine göre ve ciltleme tekniklerine göre değişiklik göstermektedir. Ölçü olarak en çok tercih edilen katalog A4 ebat olmasına rağmen özellikle inşaat firmaları daha büyük ve farklı ebatlar tercih etmektedir. Mobilya kataloğu, mermer kataloğu, inşaat kataloğu gibi kataloglar farklı ebat ve kapak çeşidi ile üretilen kataloglara örnektir. Katalog İzmir her sektöre göre özel katalog üretimi yapabilmektedir.

Katalog İzmir; özelliklerine göre tasarım ve baskılı katalog üretebilmektedir. Özellikle son dönemde uv baskılı katalog, beş renk pantone katalog, amerikan cilt katalog, sıvama kapak katalog iplik dikiş katalog, tel dikiş katalog, omega dikiş katalog, kapak takma katolog bu çeşitlere örnektir.
İzmir'in ilk dijital 7 renk 50cm x 70cm ebat son teknoloji baskı makina ile artık çok özel baskılı kataloglar yapmak mümkün. Katalog İzmir bu ayrıcalığı siz değerli müşterilerimiz için kullanarak, çok özel tasarımlarınızı çok özel baskılarla süslendiriyor. Katalog baskısı denince artık katalog izmir'den başlasını düşünmenize gerek yok. Size bir telefon kadar uzağız.

Katalog tasarımı, katalog baskısı, katalog izmir, en özel kataloglar, katalog nedir, katalog nasıl tasarlanır, izmir katalog, katalog tasarımı ajans, katalog baskısı matbaa, baskılı katalog çeşitleri, q4 ebat katalog, ajans katalog, mobilya kataloğu, inşaat kataloğu, mermer kataloğu, asansör kataloğu, yurt kataloğu, tasarım nedir,

Katalog baskısı bittikten sonra, selefon uygulaması, lake uygulaması, gofraj uygulaması, kabartma lake uygulaması gibi ilave baskı tekniği ile yapılan baskılardan sonra bu sıcak işlemlerin soğuması beklenir. Laklı kataloglarda en önemli problem lak yerlerini kurumasını beklemek, lake uygulanacak alanların bıçağın kestiği yerlere gelmesini engellemektir. Böylece kuruması biten katalog, ilave baskı uygulamaları bittikten sonra dikim, ciltleme, kapak takma işlemlerine geçilir, bir katalog tasarımı, sadece tasarlamaktan ibaret değildir. Bütün aşamalarını en özel şekilde detaylandırmak gerekmektedir.

Baskı ile ilgili ilave işlemler yapıldıktan sonra katalog sayfaları kesim işlemine tabi tutulur. Burada sayfaların kalın olması ilave kırım işleminin yapılmasına neden olur. Katalog baskısından sonra dikim işleminde bir kaç yöntem vardır. Klasik olarak belli bir kalınlığın altındaki tüm kataloglarda uygulanan tel dikiş yöntemi yani zımbalama yöntemidir. Bu yönteme çok yakın bir diğer yöntemde omega dikişli katalog yöntemidir. Omega dikiş katalogların dosyalara takılması için yapılan dikiş sistemidir.

Tel dikiş katalog ve omega dikiş katalogların belli bir kalınlıktaki katalog baskısına uygulandığını söylemiştik. İplik dikiş ise sayfaların iple dikilmesi sistemidir. Katalog baskısı tamamlandıktan sonra forma şeklinde katlama yapılır ve özel dikiş makinalarında bu işlem yapılarak kataloglar dikilir. Daha sonra yine özel ebatlı makinalara konulan ve harmanlama sistemi ile sayfaları denk getirilen kataloglar kapak takma yöntemini kapağa yapıştırılır. Böylece sayfalı katalıglardaki işlem soan ermiş olur. Bir kataloğun iplik dikiş ile dikilebilmesi için, iç sayfaların belli bir kalınlıkta, selefon uygulamasının yapılmamış olması gerekmektedir.

Özel katalogları anlatmaya devam ediyoruz. Katalog İzmir elinize numune olarak geçen her kataloğun baskıs ve tasarımını yapabilecek bilgi ve donanıma sahiptir. En özel kataloglardan bir taneside ciltleme yöntemidir. Kataloğun kapağı belli bir kalınlıktaki kağıda basılır. Üzerinde selefon yada lake uygulama varsa bu işlemler yapılır. Ardından istenilen kalınlıktaki citleme işlemine sıvama yapılır. Sıvama yapılan katalog kapağı işlemlerin ardından yapıştırma işlemi ile özel makinalar eşliğinde kataloğa monte edilir. Sıvama kapak kataloglarda iş sayfaların öpüşme mesafesi, sıvama yapılacak kapağın iç baskısı çok önemlidir.

Kapağı takılan katalog kapak takımı yapılan makina tarafından yada dikim yapılan makina tarafından ayarlanan ölçüde kesim yaparak kataloğu hazır hale getirir. Kataloğun bütün sayfaları montaj şeklinde basılarak, kesimi ona göre yapılmalıdır. Sonra harman dediğimiz sayfa eşitlemeleri ile sayfalar denkleştirilir, her yapraqk kendi sırasına göre yerleştirlir makinaya. Böylece dikim makinasına verilen komutla kataloglar dikim işlemine girer.
Kapak takma katalog, tel dikişli katalog, katalog izmir, izmir katalog, katalog baskısı, katalog nedir, inşaat kataloğu, a4 katalog, a3 katalog, özel ebat kataloglar, amerikan cilt katalog, iplik dikiş katalog, resmi kurum katalogları, belediye katalogları, izmirde katalog basımı,
Edeindiğimiz bilgi, birikim ve tecrübe ile sizlere bir kataloğun nasıl tasarlanması ve nasıl basılmasını, baskı sonrasında yapılan işlemleri, detaylı şekilde anlattık. Katsalogların dikimi ve traşlanması bittikten sonra ölçüsüne en uygun kolilere yerleştirlir. İşte kataloglarınız hazır. Katalog İzmir; kataloğunuzun en özelini, en güzelini yapmak için sizleri bekliyor. Bizimle iletişime geçmeden kataloglarınızın siparişini vermeyin.